Zadania

Zadanie 1
Zadanie 2
Zadanie 3
Zadanie 4
Zadanie 5
Zadanie 6
Zadanie 7
Zadanie 8
Zadanie 9

Zadanie 1

Zajęcia specjalistyczne dla uczniów realizowane we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Nowoczesnych Technologii Gastronomicznych (NTG)

powrót

Zadanie 2

Zajęcia specjalistyczne dla uczniów realizowane w e współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Cateringu

powrót

Zadanie 3

Zajęcia specjalistyczne dla uczniów realizowane we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Miksologii - barmaństwa - serwisu dyplomatycznego

powrót

Zadanie 4

    Doradztwo edukacyjno-zawodowe
  1. Indywidualne doradztwo zawodowe
  2. Warsztaty z samozatrudnienia
  3. Warsztaty z autoprezentacji

powrót

Zadanie 5

    Dodatkowe kursy specjalistyczne dla uczniów, realizowane we współpracy z podmiotami otoczenia społeczno-gospodarczego
  1. Kurs baristy
  2. Kurs Etyka w zawodzie barmana
  3. Kurs Carvingu

Zad. 5 - Baristyka

W dniach 09-18.12.2016 rozpoczęto realizację zajęć w ramach I edycji.
W dniach 09-11.12.2016 zajęcia prowadzone były w grupie 1, w której łącznie uczestniczyło 10 osób (8K/2M).

Realizacja zajęć w gr 1została zakończona. Od 16-18.12.2016r zaplanowane są zajęcia dla grupy 2

Zad. 5 – carving

Zakończenie realizacji zajęć w ramach I edycji.

Realizacja zajęć dla grupy 2 została zaplanowana na styczeń 2017r..

powrót

Zadanie 6

Wyposażenie/doposażenie Pracowni Obsługi Gości i Pracowni Technologii Gastronomicznych w Technikum dla zawodu Kelner

Zadanie 7

Wyposażenie/doposażenie Warsztatu Szkolnego i Pracowni Technologii Gastronomicznej w Zasadniczej Szkole Zawodowej dla zawodu Kucharz

powrót

Zadanie 8

    Doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej – szkolenia
  1. Kuchnia obcych narodów,
  2. Kurs baristy
  3. Nowe trendy w barmaństwie
  4. Kurs sommelierski
  5. Kurs Carvingu

    Zad. 8 – carving

    Zakończenie realizacji zajęć w ramach I edycji.

      Podczas zajęć nauczyciele nabyli umiejętności w zakresie:
    • Poznanie historii rzeźbienia w owocach i warzywach
    • Rozróżnianie narzędzi stosowanych w carvingu i zabezpieczanie ostrzy
    • Zabezpieczanie wytworzonych prac
    • Wykonanie motywów roślinnych z warzyw i owoców
    • Tworzenie motywów zwierzęcych
    • Budowanie kompozycji z wyrzeźbionych elementów
    • Dobór dodatków do kompozycji przestrzennych
    • Wykorzystanie carvingu na przyjęciach okolicznościowych
    • Zastosowanie carvingu przy dekoracji potraw

    Realizacja zajęć dla grupy 2 została zaplanowana na sierpień-wrzesień 2017r..

    powrót

Zadanie 9

Doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodoweji - studia podyplomowe.

powrót